Lynx Vuoden
Kasvattajaseura 2019
Tervetuloa mukaan!

Keskiviikkorastit ja 
Espoorastit 
Lue lisää!

Koronaviesti 2020
Tulokset julkaistu!

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Lynxin suunnistusvuosi 2015 käynnistyi koko seuran leirillä Kisakeskuksen urheiluopistolla. Mukana oli noin 60 eri-ikäistä ilvestä, joista nuorimmaiset aistivat leirielämää vielä vaunuista käsin. Lunta maastossa oli vähän, pakkanen ei paukkunut ja nastareillakin pärjäsi mainiosti jäisillä teillä, joten suunnistajien leireilyyn Suomen talvinen viikonloppu sopi hienosti. 

 

Leiri aloitettiin lauantai-aamuna Tammisaaren kupeesta viestiharjoituksella yhteislähdöin. Miehet kirmasivat 6,5km lenkille, naiset 4,5km ja junnuille oli tarjolla n. 3km rata, jota nuorimmaiset juniorit vielä lyhensivät ohjaajan johdolla sopivan mittaiseksi. Tehokkaan leirialoituksen jälkeen suuntasimme autojen nokat kohti Kisakeskusta, jossa pääsimme saman tien majoittumaan ja lounaalle.

Iloksemme saimme kuulla, ettei urheiluopistolla ollut meidän lisäksemme muita, joten kaikki urheilutilat olivat vapaasti käytettävissämme. Tästä ilosta otettiinkin kaikki irti ja tuskin ruoka oli vielä kunnolla laskeutunutkaan, kun olimme jo treenikamppeet päällä urheilutiloissa aloittamassa seuraavaa harjoitusta. Aikuisista ainakin osa taisi ensin suunnata kuntosalille, kun taas osa säästeli voimansa kuntosalin jälkeiseen sählypeliin. Juniorit taas harjoittelivat ensin Jari Ikäheimosen taitavissa käsissä juoksutekniikan saloja juoksusuoralla ja tämän jälkeen vielä pelailtiin ja ratkottiin mm. karttamerkkidominoja salissa. Parituntinen vierähtikin nopeasti ja taas oli aika käydä täyttämässä mahaa joko omalla mökillä tai Kisakeskuksen maittavien ruokapatojen äärellä.

Päivälliseltä osa junnuista suuntasi suoraan takaisin liikuntasaliin virittelemään illan pelivarusteita kuntoon. Vuorossa olikin vielä junnuille jumppaa ja sen päälle kauan odotetut pelit. Koska tilaa oli runsaasti, pääsivät kaikki mieluisten puuhien pariin.  Isoin peli oli sählykentällä, mutta myös futispeliin ja aitajuoksuun riitti osallistujia. Aikuisilvekset palauttelivat ruuan jälkeen vähän pidempään, tosin taisipa joku tehdä ”vahingossa” tunnin alkuveryttelyt ennen Ikäheimosen Jarin juoksutekniikkaharjoitusta.  Jari antoi hyviä vinkkejä juoksun parantamiseksi, eikä vain kertoen, mitä olisi hyvä tehdä, vaan myös miksi. 

Illan päätteeksi välinevarastosta löytyi vielä sisäsuunnistus junnuille, joka osoittautuikin oikein mieluisaksi iltapuhteeksi. Ikävät ohjaajat vain joutuivat lopettamaan ”leikin” kesken puoli yhdeksän maissa saadakseen lapset vielä iltapalalle, pesulle ja lataamaan akkuja seuraavaa päivää varten. Unta tuskin tarvitsi monessakaan huoneistossa kauaa odotella. 

Sunnuntai-aamuna rohkeimmat aikuiset suuntasivat 40min ajomatkan päähän pitkän matkan suunnistusharjoitukseen. Junnut ja sprintterit jäivät Kisakeskuksen pihapiiriin, johon oli laadittu kaksi n. 2km mittaista sprinttirataa. Pihapiirissä riittikin vilskettä kun eri-ikäisiä ja – kokoisia ilveksiä juoksenteli eri suuntiin rastien perässä. Turvallisessa ympäristössä nuorimmaisetkin uskalsivat lähteä kokeilemaan omia suunnistustaitojaan, vaikkei se kartta vielä ihan aina oikeinpäin kädessä pysyisikään. 

Iltapäivällä vielä ennen kotiinlähtöä aikuiset kokoontuivat kuuntelemaan Leskisen Aleksin luentoa suunnistustaidoista, kun taas junnuilla oli vapaampaa ohjelmaa – sekin taisi suurimmaksi osaksi sujua sisäsuunnistaen ja pelaillen.

 

Kiitos kaikille leirijöille seurasta ja mukavista treenihetkistä ja erityiskiitokset Annamarille ja Koposen Villelle leirin organisoinnista! 

Katja Kyckling

Tuore lynxiläinen

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media