Lynx Vuoden
Kasvattajaseura 2019
Tervetuloa mukaan!

Keskiviikkorastit ja 
Espoorastit 
Lue lisää!

Koronaviesti 2020
Tulokset julkaistu!

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

 Leimaus-leiri 2015

 

 Tiistai 2.6

 

Lähdimme bussilla Kirkkonummelta klo 6.35, jonka jälkeen pysähdyimme Veikkolassa, Espoon Ikeassa ja Leppävaarassa, joista mukaan tuli lisää porukkaa. Sitten lähdimme kunnolla liikkeelle. Matkan varrella Lahdesta seuraamme liittyi myös Hollolan urheilijoita. Matkalla teimme tietovisan, jonka myötä saimme tämän projektin.

 

Suunnilleen puoli kahdelta olimme Savonlinnassa. Mahdollisimman nopeasti lähdimme ensimmäiseen treeniin. Siinä tutustuimme Itä-Savolaiseen maastotyyppiin ja matkana Taso 2 ryhmällä oli 4,6 km. Suurin osa kuitenkin oikaisi muutamalla rastilla. Harjoituksen jälkeen kävimme järvessä uimassa. Uimisen jälkeen söimme päivällisen.

 

Niille, jotka eivät halunneet mennä yöharjoitukseen, lähti kahdeksan maissa bussi majoitukseen. Yöharjoituksen jälkeen mentiin suoraan majoitukseen ja nukkumaan.

 

 

 

 

 

Keskiviikko 3.6

 


Keskiviikkona meidän piti herätä puoli kahdeksalta, sillä aamiainen oli kahdeksalta. Ensimmäinen harjoitus oli 10.15. Sen tarkoituksena oli suunnistaa omaan tasoon verrattuna haastavahko rata, missä oli tarkkoja rastipisteitä ja -välejä. Taso 2 radan pituus oli 3,4km. Harjoituksessa oli alkupäässä pitkiä välejä ja lopussa monta lyhyttä väliä. Mielestämme harjoitus oli kiva, koska se oli vaihteleva. Kun harjoitus oli ohi me vain vaihdoimme vaatteet ja sitten mentiin syömään lounasta. Ruokana oli broileripastaa ja salaattia.

 

Iltapäivällä vietimme aika paljon aikaa lepohuoneessa, koska aamupäivän harjoituksen jälkeen olimme aika väsyneitä. Lepohuone oli palloiluhallissa, jonne oli tuotu sohvia ja nojatuoleja. Lepohuone oli kiva ja mukava paikka, koska siellä oli mukavaa viettää aikaa rankkojen harjoitusten välissä. Osallistuimme myös oheisohjelmiin, kuten polkuautoilla ajamiseen ja parkour-rataan. Ne olivat tosi hauskoja.

 

Päivälliseksi söimme nakkikastiketta ja perunamuusia, mikä oli hyvää ja täyttävää. Ruokailun jälkeen meillä oli vähän vapaa-aikaa ja sen jälkeen lähdimme sprinttiharjoitukseen Savonlinnan keskustaan. Ennen sprinttiä kävimme tutustumiskierroksella Olavinlinnassa.

 

 

 

 

 

Sprinttiharjoituksessa suunnistimme Olavinlinnan lähistöllä, Suomen suunnistusmaajoukkueen tekemillä radoilla. Saimme valita menimmekö Miika Kirmulan, Jesse Laukkarisen, Marika Teinin, Mårten Boströmin, Venla Niemen, Anna Närhen, Sofia Haajasen tai Severi Kymäläisen radan. Itse menin Sofia Haajasen radan joka oli todella hyvä. Sprintti oli mielestämme paras harjoitus koko Leimauksella.

 

Sprintin jälkeen kävelimme takaisin hotellille, ja näimme samalla vähän Savonlinnaa. Söimme iltapalaa ja menimme nukkumaan.

 

 

Torstai 4.6

 

Torstaina herätys oli jo puoli seitsemältä ja aamiainen seitsemältä. Tällä kertaa kuljetus oli suoraan harjoituspaikalle, Jouhenjärvelle. Taso 2, Teho ja Pro -tasoilla oli aluksi väyläsuunnistusta ja radan loppuosassa pari intervalliharjoitusta. RR, TR ja Taso 1 -tasot pääsivät kokeilemaan suoria ja haastavampia ratoja. Menimme yhdessä ohjaajan kanssa Taso 2 väylän ja intervallit yksin vähän vaihtelevassa rastijärjestyksessä. Väyläosuus ei ollut helppo, mutta suoriuduimme siitä yhdessä hyvin vuorovedoin.

 

Harjoituksesta menimme bussikuljetuksella Tanhuvaaraan ja söimme lounaaksi kinkkukiusausta.

 

.

 

 

 

 

 

Lounaan jälkeen menimme vähäksi aikaa lepohuoneeseen ja vartin yli yksi lähdimme bussilla leirin viimeiseen harjoitukseen Kiilanmäkeen. Taso 2, Teho ja Pro -ryhmillä oli suunta- ja käyräharjoitus, jossa aluksi oli muutama suuntarasti ja loput radasta mentiin käyräkartalla, jossa näkyi vain maastonmuodot. Oli myös mahdollista verrytellä teitä pitkin suoraan siihen, mistä käyräharjoitus alkoi. Nuoremmilla tasoilla RR, TR ja Taso 1 oli tavallinen rata, jossa käyrien lukemisesta oli apua. Mielestämme harjoitus oli kiva ja opettavainen.

 

 

Leirillä oli mahdollista mennä oheisohjelmana kirkkovenesoutuun. Lynxille oli varattu harjoituksen jälkeen kaksi venettä, mutta sadekuuron takia saimme vaivoin kasaan tarpeeksi väkeä yhden veneen soutuun. Kaikki mukaan lähteneet olivat tyytyväisiä, etenkin kun sade lakkasi juuri kun lähdimme.

 

 

 

 

 

Sen jälkeen menimme päivälliselle syömään kanakastiketta ja riisiä ja jälkiruoaksi ostimme jäätelöt. Sitten menimme lepohuoneeseen ja kuuden maissa pääsimme uimaan Tanhuvaaran uimahalliin. Klo 19.15 alkoi alle 12-vuotiaiden poikien sählyfinaali, jossa Lynx pelasi Tampereen Pyrintöä vastaan. Lopulta Lynx voitti 5-2. Itse olimme tuohon aikaan vielä uimassa, joten emme nähneet ottelua, mutta onnittelut joukkueessa pelanneille!

 

Uinnin/sählyturnauksen jälkeen alkoi leiridisko. Se alkoi myöhässä, koska toisella puolella liikuntasalin verhoseinää, pelattiin vielä muiden sählysarjojen finaalit. Diskossa oli hieno valo-show ja savukone. Emme olleet diskossa silti koko ajan, koska mielestämme siellä soi huonoja/vanhoja kappaleita ja meillä oli muutenkin vähän tylsää. Kävimme katsomassa lattiamajoitusta, jossa oli vilpoisaa. Sinne kuului musiikki todella hyvin. Disko loppui kello 22, mutta alle 12-vuotiaiden piti mennä jo 21.30 lähtevällä bussilla majoitukselle. Niinpä päätimme lähteä jo silloin. Kun saavuimme hotellille pakkasimme tavarat ja menimme nukkumaan.

 

 

Perjantai 5.6

 

Vielä yksi aikainen herätys tällä leirillä klo 7.00 ja aamupala 7.30.
Kello 8.15 lähti bussi kohti Tanhuvaaran urheiluopistoa, hotelli Casinon ja Vuorilinnan pihasta.

 

Perillä keräännyttiin poikien pukuhuoneeseen ja Lynxin ohjaajat kertoivat lisätietoa leiriviestistä. Sen jälkeen menimme vaihtamaan suunnistuskengät eli nastarit tai nappulat.
Kun kaikki olivat valmiita, lämmittelimme urheilukentällä, jossa leiriviesti pidettiin. Keräännyimme joukkueittain omille paikoillemme, joilta löytyi kirjekuori, jossa luki joukkueen numero. Kirjekuoren päällä oli laatta.

 

Ensimmäisenä viestissä juoksivat Taso 2 (eli tasoryhmä leirillä, joka vastaa H/D 13-15 sarjaa suunnistuskisoissa) ja kun he tulivat, juoksivat he viimeiseltä rastilta oman joukkueensa luokse ja koskettivat laattaa, jolloin RR (eli rastireitti, joka vastaa H/D 8-10RR sarjaa suunnistuskisoissa), TR (eli tukireitti, joka vastaa H/D 12TR sarjaa suunnistuskisoissa) ja Taso 1 (eli tasoryhmä leirillä, joka vastaa H/D 12-13 sarjaa suunnistuskisoissa). Ensimmäinen toiselta osuudelta saapuva suunnistaja, siis RR, TR tai Taso 1, lähettää Teholaisen (eli tasoryhmä leirillä, joka vastaa H/D 15-18 sarjaa suunnistuskisoissa) matkaan. Kun hän on suunnistanut ratansa, hän juoksee maalin ja täten joukkue on tehnyt suorituksensa. Leiriviestin voitti Hiidenkiertäjät.

 

 

 

 


Prolaisilla (eli tasoryhmä leirillä, joka vastaa H/D 18-21 sarjaa suunnistuskisoissa) oli oma kilpailu, Pro-race, jossa kaikki lähtivät yhteislähdöllä metsään. Pojilla ja tytöillä oli oma rata ja ensimmäisenä maaliin tullut tyttö ja poika voitti.
Kilpailun jälkeen menimme syömään. Kun kaikki olivat syöneet lähdimme bussilla hotellille hakemaan tavarat. Sen jälkeen ajoimme Savonlinnan torille ja ohjaajat tarjosivat Lynxiläisille lörtsyt tai jäätelöt, koska olimme olleet kiltisti ja ajoissa oikeassa paikassa leirin aikana. Sen jälkeen lähdimme bussilla kohti kotia.
 

 

Leiri meni mielestämme hyvin ja kaikilla oli hauskaa. Yhteishenki oli hyvä ja kannustava. Harjoitukset olivat hyödyllisiä ja opettavaisia, joskin loppuviikosta hieman rankkoja. Erityiset kiitokset seuraohjaajille, jotka mahdollistivat leirin. Suurkiitos myös kaikille muille seuralaisille.

 

 

Suvi Heikkilä, Aino Asklöf, Anna Savilahti, Pia Calderara,

 

Anna Calderara ja Hanne Hilo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media