Lynx Vuoden
Kasvattajaseura 2019
Tervetuloa mukaan!

Keskiviikkorastit ja 
Espoorastit 
Lue lisää!

Koronaviesti 2020
Tulokset julkaistu!

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Kansainvälinen Fin5 suunnistusviikko alkoi sunnuntaina 28.6. sprinttisuunnistuksella Liedon kuntakeskuksessa. Runsas suunnistajien joukko kirmaili Liedon keskustassa kesän ensimmäisenä lämpimänä ja aurinkoisena päivänä.


Suunnistusviikon neljä seuraavaa osakilpailua juostiin Hirvijärven erämaamaastossa, jota luonnehdittiin kisalehdssä yhdeksi Lounais-Suomen parhaaksi ja vaativimmaksi suunnistusmaastoksi. Pienipiirteiset avokallioalueet, varvikkoiset suot ja nopeat kankaat vaihtelivat kisamaastossa, joka laittoi suunnistajan taidot koetukselle. Maasto ja radat osoittautuivatkin vaativiksi kokeneillekin suunnistajille, puhumattakaan satunnaisesta harrastelijasta, johon itse lukeudun.


Kilpailukeskuksessa oli vilkasta elämää. Päivittäin pellon kulma täyttyi kirjavista seurateltoista ja niiden ympärille kokoontuvista suunnistajaperheistä. Iloinen puheensorina täytti ilman, hyvät ja huonot kisakokemukset jaettiin seuratovereiden keskuudessa. Yleensä "isältä pojalle tai äidiltä tyttärelle" periytyvässä lajissa oli ilo kuulla pienten lasten kannustavan mummojaan ja pappojaan maalisuoralla. Eipä äkkiseltään tule mieleen muuta lajia, jossa tämän voisi nähdä. Päivät saattoivat venyä pitkäksikin odotellessa kunkin perheenjäsenen juoksua. Lämpimän ja aurinkoisen sään sekä kilpailukeskuksen hyvien palveluiden ansiosta aika kului joutuisasti kisoja seuraten. 


Lynx oli yksi suurimmin edustetuista seuroista 65 kilpailijan voimin. Maalisuoralla kuulin yhden kannustajan kysyvän, että paljonko noita lynxiläisiä on, kun niitä tulee koko ajan. Miesten ja naisten eliittisarjoissa Lynxiä edustivat Aleksi ja Annemari Leskinen. Kokonaissijoituksissa Aleksi oli hienosti neljäs ja Annemari oli viides. Nuorten eliitissä lynxiläisistä koko viikon oli mukana Henrik Asklöf, kokonaissijoitus 23. Romanian EM-kisoissa Suomea edustanut Tuuli Heikkilä otti osakilpailuvoiton, mutta kisaviikon jäädessä kahteen kilpailuun ei kokonaistuloksissa kovin korkealle noustu. Ollipekka Heikkilä osallistui myös kahteen kilpailuun.

AksuLynxin nuoret sijoittuivat menestyksekkäästi kukin omissa sarjoissaan. Parhaan palkinnon vei Hanne Hilo voittaen sarjassa D13. Tyttöjen sarjoissa muita menestyjiä olivat Nelli Aaltonen ollen toinen sarjassa D9RR, Suvi Heikkilä kolmas sarjassa D12 sekä Salla Isoherranen viides sarjassa D12TR. Poikien sarjoissa on kasvamassa monta nopeajalkaista tulevaa Jukolan juoksijaa. Kymmenen parhaan joukkoon sijoittui, kuinka ollakaan, kymmenen alle 15-vuotiasta miehenalkua. Viiden parhaan joukkoon suunnistivat Oliver Hellstedt ollen kolmas sarjassa H8RR, Markus Maronen neljäs sarjassa H9RR ja Tuomas Kuusinen viides sarjassa H8RR.

Parhaat päivänsä jo suunnistusuralla viettäneet tulevaisuuden toivojen vanhemmat eivät juurikaan palkintosijoista taistelleet. Poikkeuksena kuitenkin muutama viiden parhaan joukkoon yltänyt sijoitus. D40A sarjassa voiton vei Johanna Asklöf sekä samassa sarjassa kolmanneksi sijoittui Meri Louhisola. Naisissa hyvin juoksivat myös Nina Sarparanta-Ljungqvist ollen toinen sarjassa D50A sekä Annariitta Kottonen neljäs sarjassa D55A. Niinkutsutuissa lomasarjoissa Ojapalon pariskunnasta Joona oli kolmas ja Anna oli neljäs.
Ihan pienille suunnistajille, joille ei vielä omaa sarjaa ole, oli järjestetty hieno Rastiralli jokaisena kilpailupäivänä. Lynxiläisiä rastirallissa nähtiin edustavan ainakin Olivia ja Milla. Menestystä on vaikea sanoa, mutta tyttöjen hymystä päätellen radat olivat mainiot ja jokapäiväiset palkinnot olivat mieleiset.

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media