Lynx Vuoden
Kasvattajaseura 2019
Tervetuloa mukaan!

Keskiviikkorastit ja 
Espoorastit 
Lue lisää!

Koronaviesti 2020
Tulokset julkaistu!

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Kainuun rastiviikolle Suomussalmelle asti matkasi pieni, mutta sitkeä joukko keltamustia kissapetoja.  Viikko tarjosi haasteellista suunnistusta ja leppoista lomailua pääosin kauniissa säässä – kuten kunnon rastiviikon kuuluukin.

Suunnistusviikko alkoi mukavasti aurinkoisena päivänä.  Ensimmäiset paikalle ehtineet olivat jo pystyttäneet tutun keltaisen teltan kisakeskukseen. Teltan kiinnitystä tosin jouduttiin pitkin päivää korjailemaan, koska päivä oli todella tuulinen ja kun kilpailukeskus sijaitsi mäen päällä, tuntui välillä, että koko teltta lentää taivaan tuuliin. Muutoin kisakeskuksen sijainti oli erinomainen: maalia lähestyviä kilpailijoita pystyi seuraamaan jo kaukaa sillä lähialue oli aukkoa, jonne oli jätetty pystyyn siemenpuurykelmiä sinne tänne.  Aukko tosin oli myös yllättävän haasteellinen paikka suunnistaa, minkä sai kokea yksi jos toinenkin ilves viimeisillä rastiväleillään – ja samanlaiselta näytti monen huippuliigalaisenkin meno. 

Ensimmäinen pitkän matkan kisa sunnuntaina suunnistettiin suovoittoisessa kainuulaismaastossa. Maasto oli hitaan puoleista, mikä oli arvattavaakin, kun kartan pääväri oli sininen ja sateisen kesän jäljiltä kaikki, mikä voi olla märkä, aivan varmasti oli myös sitä. Lynxin ensimmäisen päivän menestyksestä vastasivat naiset; parhaiten sijoittuivat sarjoissaan Kia 4., Tuija 5., Liisa 8. ja Viliina 10. Ensimmäinen haaverikin sattui heti viikon aluksi, kun Karim loukkasi jalkansa ja joutui ikäväkseen keskeyttämään hyvin alkaneen kisan.

Maanantai olikin jo ensimmäinen rastiviikon välipäivä ja ilvekset hajaantuivat viettämää aurinkoisessa säässä mukavaa lomapäivää mökkeillen tai katsellen paikallisia nähtävyyksiä mm. Turjan linnaa tai opettavaista ja kiinnostavaa Raatteen tien talvisotamuseota. Energisimmät taisivat ehtiä jopa Angry Birds –puistoon saakka.

Toisena kisapäivänä kilpailijoita ihmetytti kisan aluksi auringon ympärillä näkyvä halo-ilmiö.  Itse pitkän matkan kisa suunnistettiin jälleen sinisellä kartalla, sijaitsihan kisamaasto aivan ensimmäisen päivän maaston vieressä.  Tuija jatkoi vakuuttavaa menoaan ja oli päivän kisassa 6. Myös Karim juoksi hienosti 12:ksi ensimmäisen päivän epäonnesta hienosti toipuneena. Samaan aikaan juostiin myös huippuliigan 4. osakilpailu, joten kisapaikalla riitti seurattavaa myös oman suorituksen lisäksi. Lynxin huippunaiset suunnistivat mukavasti: Karoliina oli 12. ja Aino 18., mutta miehillä ei ikävä kyllä mennyt aivan nappiin: Aapo oli 30. ja Janne 45.

Keskiviikko oli jälleen välipäivä ja ilvekset viettivät aikaa mm. Oilolan käsityönäyttelyssä tai tankkasivat hiilareita Namellin karkkimyymälässä.

Kolmas kisa oli keskimatka, joka juostiin todella upeassa kainuulaisessa harjumaastossa. Maasto oli viikon kohokohta – jääkauden muovaamia mäntykankaisia harjuja, jotka olivat suunnistuksellisesti niin haastavia, niin haastavia … Maasto oli niin hienoa, ettei kisapäivän hienoista sadetta huomannut lainkaan.  Harjujen haasteet selvittivät vikkelimmin Tiina ja Kia, jotka molemmat tulivat sarjoissaan 7:nneksi. Myös Viliina ja Ville R juoksivat sarjoissaan hienosti 12:ksi. Samana päivänä juostiin myös huippuliigan 5. osakilpailu, pitkän matkan kisa. Pääsimme seuraamaan, kun Portin ja Kauppi voittivat kisan ja samalla koko huippuliigan. Lynxin huipuista Aino ylsi 16:ksi.

Neljäs kisa juostiin sateisessa ja kylmässä säässä ja jo tutuksi tulleella sinisellä kartalla. Ilvesten menestyksestä vastasivat jälleen Kia (5.) ja Liisa (6.) Myös Ville R ja Aino juoksivat hienon kisan ja olivat molemmat  9:nsiä. Viikon lopuksi purimme naisporukassa leirin ja suuntasimme kohti etelää.

Koko viikon yhteistuloksessa parhaiten menestyneitä ilveksiä olivat Kia 6., Liisa 8. ,Aino 10. ja Viliina 10.

Kainuussa olivat yllä mainittujen lisäksi mukana kisaamassa myös Heli ja Pekka sekä huoltojoukoissa Tupsu, Ville S, Valtteri ja Kaisla. 

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media