Kissojen Yö 2018
Kirkkonummella 21.9
Lue lisää!

Kuntorastit
Lynxin kuntorastit vuonna 2018
Lue lisää!

Lynxin treenipaketit
Lisätiedot!

Suunnistuskoulu
Lisätiedot!

ALUSTAVA KILPAILUOHJE

Lopulliset kilpailuohjeet ovat nähtävissä tapahtumapaikalla.

Paikka

Linlon satama, osoite: Linlontie 93, 02480 Kirkkonummi

Aika

Keskiviikkona 30. elokuuta 2017. Maastoon pääsee klo 17.30 – 19.00.

Pysäköinti

Pysäköinti on Linlon sataman alueella ja osin tien varressa, kävelymat kaa alle 1 km. Pysäköintitilaa on rajoitetusti, suosi kimppakyytejä. Noudata pysäköinninohjaajien neuvoja. Veneiden laskupaikan ympäristö on ehdottomasti jätettävä vapaaksi autoista.

Päätoimihenkilöt

Kilpailun johtaja Pietari Vuorensola, ratamestari Mikko Kuusinen, tulospalvelu Ville Koponen.

Ilmoittautuminen

Ennakkoilmoittautuminen toivottavaa alla olevan linkin kautta keskiviikkoon 30.8. klo 12 mennessä. Etukäteen ilmoittautumalla pääset ilmoittautumisjonon ohi ja siirtymään suoraan lähtöön. (HUOM! Vain antamalla kaikki tiedot oikein, pääset siirtymään suoraan lähtöön.)

Tapahtumaan voi ilmoittautua myös paikan päällä. Kilpailija täyttää ilmoittautumislomakkeen ja antaa sen infoon ennen lähtöön siirtymistään. Ilmoittautumisten ja tulospalvelun nopeuttamiseksi toivomme kuitenkin ennakkoilmoittautumista tiistai-iltaan 29.8. klo 24 mennessä alla olevasta linkistä.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScpLpkW9rXZsvaRtF35QqISIS3tMhc80oNYkRCPqL3LyBfHsA/viewform

HUOM! Ennakkoilmoittautuneet, joilla on oma emit-kortti, voivat mennä suoraan lähtöpaikalle, jossa on kuitenkin ehdottomasti ilmoittauduttava lähdön valvojalle, joka kirjaa kilpailijan lähteneeksi metsään. Jos olet ilmoittautunut ennakkoon ja sinulla ei ole omaa emit-korttia, nouda laina-emit ensin infosta ja siirry sitten lähtöön.

Pukeutuminen ja WC

Pukeutuminen maasto-olosuhteissa, satama-alueella ja saaressa PuuCee.

Maasto

Kirkkonummen ulkoilusaari Linlo on kaunis ja luonnoltaan monimuotoinen alue, jossa on runsaasti merenrantakallioita ja avointa mäntymetsää, mutta myös vanhaa kuusimetsää, rantaniittyjä ja tervalepikoita. Saarella on runsaasti ulkoilupolkuja, pitkospuita ja useita keittokatoksia. Näkyvyys ja kulkukelpoisuus ovat enimmäkseen hyvät. Saaressa on runsaasti polkuja ja kulku-uria, joista vain suurimmat on merkitty karttaan. Maastossa on paikoin paljon kaatuneita puita, joita ei luonnonhoidollisista syistä ole korjattu pois. Vaikeakulkuisimmat lahopuuryteiköt on ratasuunnittelussa kuitenkin pyritty kiertämään. Avokalliot ja pitkospuut voivat olla sateella hyvin liukkaita.

Kartta, sarjat ja radat

Kartan mittakaava on 1:5000, käyräväli 5 m ja kartoitusvuosi 2011. Mallikartta on infossa ja lähdössä. Rastimääritteet on tulostettu karttoihin paitsi rastireittisarjoissa, joissa ei käytetä rastimääritteitä. Ei irrallisia rastimääritteitä.

Sarja Matka km   Sarja Matka km
D 8RR 1,4/1,9*   H 8RR 1,4/1,9*
D 10RR 1,4/1,9*   H 10RR 1,4/1,9*
D 10 1,6   H 10 1,6
D 12 TR 1,5   H 12 TR 1,5
D 12 2,1   H 12 2,1
D 14 3,5   H 14 3,5
D 14L 2,1   H14L 2,1

* = matka viitoitusta/optimireittiä pitkin.

Ei-kilpasarjoissa (S8RR, S10RR, S10, S12TR, S12 ja S14) ovat samat radat kuin kilpasarjoissa, mutta lapsi voi lähteä iästään riippumatta haluamalleen radalle yksin, parin tai saattajan kanssa.

Ennen lähtöä

Ennakkoilmoittautuneet, joilla on oma emit-kortti ,menevät suoraan lähtöön ja ilmoittautuvat siellä lähdön valvojalle. Muut ilmoittautuvat infossa ennen lähtöön siirtymistä. Lähtöön on viitoitus noin 350 m.

HUOM! Varmistathan että lapsi suunnistaa sillä emit-kortilla, jonka numero on annettu ennakkoilmoittautumisessa. Jos numero muuttuu, täytä ilmoittautumislomake. Ilman omaa Emit-korttia suunnistavat ilmoittautuvat paikan päällä infoon, josta saa emit-kortin lainaksi. Huomaa, että lainattavia emit-kortteja on rajallisesti, joten niitä voi joutua odottamaan hetkisen, jos kaikki ovat käytössä. Muista palauttaa lainaamasi emit-kortti tulospalveluun maastosta tultuasi! Hävinneestä Emit-kortista veloitetaan 70 euroa.

Toiminta lähdössä

Kun saavut lähtöön, ilmoittaudu lähdon valvojalle, joka ohjaa oikeaan karsinaan ja kirjaa ennakkoilmoittauneet lähteneiksi. Maastoon voi lähteä haluamaansa aikaan kello 17.30-19.00. Kisassa ei ole lähtölistaa eikä kilpailunumeroita.

Huomatkaa sarjakohtaiset jonot, niin metsään lähtö sujuu jouhevammin. Lähtö on jaettu sarjojen mukaan karsinoihin, RR, 10 ja TR, 12 ja 14 suorat sekä ei-kilpasarja.

Ensimmäisellä ”portaalla” (3 minuuttia lähtöön) RR (rastireitti) ja 10-sarjan suora voivat tutustua ratoihinsa. Kartat on suunnattu maaston mukaan. Paikalla on ohjaajia, jotka neuvovat karttojen luvussa.

Toisella portaalla (2 minuuttia lähtöön) RR-/10-sarjalaiset saavat oman karttansa ja RR-sarjalaisille annetaan tarvittaessa lyhyt opastus. TR-sarjalaisille karsinassa on mallikartta, jossa näytetään rata. Muille sarjoille karsinassa on mallikartta, johon on merkitty K-piste.

Kolmannella portaalla (1 minuutti lähtöön) 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan karttaämpäristä.

Lähtö

Emit-kortti nollataan. Aika lähtee käyntiin, kun kortti nostetaan lukijasta. Ei siis ole ongelmaa, vaikka joutuisi vähän odottamaan vuoroaan. Lähtöportaiden suluissa olevat ajat ovat ohjeellisia. Niistä voidaan joustaa lähtijämäärän sekä yksittäisen kilpailijan valmiuden mukaan.

Radalla

Rastit on merkitty tavanomaisin rastilipuin ja rastin tunnus löytyy rastileimasimesta.

RR – rastireittirata, jossa rastit ovat viitoituksen varrella. Viitoitus on yhtenäistä valkoista muovinauhaa. Radalla on mahdollista tehdä rastiväleillä reitinvalintoja (oikaista) viitoitukselta. Rastien tunnukset ovat RR1, RR2...

TR – tukireittirata, jossa rastit ovat hieman sivussa em. viitoitukselta. Voi kulkea viitoitusta apuna käyttäen tai siitä välittämättä. Rastit on merkitty rastimääritteissä olevilla rastitunnuksilla.

Suorat radat – Rastit on merkitty rastimääritteissä olevilla rastitunnuksilla.

H/D14L – sarja, joka on tarkoitettu suunnistusta vähemmän harrastaneille 13- ja 14-vuotiaille. Rata on sama kuin H/D12-sarjan rata.

Viimeinen rasti on kaikilla sarjoilla sama.

Maaliintulon jälkeen

Maali sijaitsee saaren pohjoispäässä noin 250 metriä infosta. Ajanotto päättyy maalileimaukseen.

Maaliin tulon jälkeen siirry takaisin pysäköintialueelle tulospalveluun.

Tulospalvelussa anna emit-leimasin tulosten purkuun. Palauta laina-emit tulospalveluun.

HUOM!!! Kaikkien, siis myös keskeyttäneiden tai ilman ajanottoa suunnistaneiden, täytyy käydä ilmoittautumassa tulospalvelussa maaliin tulleeksi ennen poislähtöään.

Tulokset

Tulokset julkaistaan Lynxin nettisivuilla torstaina 31.8.

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media