Aikuisten ja nuorten
suunnistusopetus
Lue lisää!

Keskiviikkorastit ja 
Espoorastit vuonna 2019
Lue lisää!

AM-yö 13.9.2019
Lisätiedot!
Kissojen yö 27.9.2019
Lisätiedot!

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Alustavat kilpailuohjeet

Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailu, osakilpailu 1/2016, 11.5.2016 Kirkkonummella, Haukipäässä, Hilan puomilla

Lähtö: Mikke Maronen

Maali ja Tulospalvelu: Janne Kivilaakso/Ville Koponen

Ratamestari: Antti Ursin

Kartta ja rastinmääritteet: Kartta on tulostekartta 1:10000 H/D14-sarjoissa muissa sarjoissa 1:7500, käyräväli 5 m. Kartta on muovikotelossa. Sarjojen H/D10, H/D12TR, H/D12, H/D14L ja H/D14, S12-TR, S-12, ja S-14 rastinmääritteet on tulostettu karttaan (niitä ei ole saatavana irrallisina).

Maasto: Maasto on puolustusvoimien harjoittelumaastoa, aluetta halkoo muutama suuri hiekkatie ja tiheä polkuverkosto. Maasto on nopeakulkuista ja selkeää, eteläsuomalaiseksi metsäksi erinomaista. H/D14-sarjat kulkevat alueen läpi, jossa on muutaman ison ojan ylitys. Rasteja on maastossa lähekkäin, muistakaa tarkistaa koodit. 

Rastit: Mallirasti on ilmoittautumispaikan läheisyydessä. Rastireitin rastilipuissa ja -leimasimissa on koodi RR1, RR2, RR3, … , RR6. Muiden sarjojen rastileimasimissa on karttaan painetuista rastinmääritteistä näkyvä numerotunnus (rastin koodi). 

Sarjat ja radat

  • H14 3,1 km 7 rastia
  • D14 2,8 km 7 rastia
  • H14 L 1,9 km 6 rastia
  • D14L 1,9 km 6 rastia
  • H12   1,9 km 6 rastia
  • D12 1,9 km 6 rastia
  • H/D10 1,3 km 5 rastia
  • H/D12TR 1,9 km 6 rastia
  • H/D10RR, H/D8RR,S-RR  2,4 km     6 rastia (optimi 1,6 km)

Kilpasarjoihin osallistutaan yksin ja niistä lasketaan osakilpailukohtaiset pisteet. Saattajasarjoihin (S-14, S-12, S-TR ja S-RR) voi osallistua joko yksin tai saattajan (esim. isän, äidin, kaverin) kanssa.

Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Rastireitillä käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia. Muissa sarjoissa puuttuva leima aiheuttaa hylkäyksen.

Kartassa näkyvä rasti- ja tukireitin reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla.

Ilmoittautuminen kisapaikalla ei ole mahdollista. Kilpailijat voivat siirtyä suoraan lähtöön saavuttuaan kisapaikalle, jos ei ole emit- tai sarjamuutoksia. Emit-numeroiden muutokset tulee ilmoittaa infoon ennen lähtöön siirtymistä!

Lainaemit

Muutamia lainattavia Emit-kortteja saa ilmoittautumispisteen Infosta. Jos emit-kortin käyttö ei ole sinulle vielä tuttua, niin saat siihen pyydettäessä opastusta samasta paikasta. Hukatusta emitistä peritään 70€. 

HUOM: Samalla emit-kortilla ei saa juosta useampi henkilö.

Lähtöpaikka: Matkaa lähtöön on noin 500 m, valkoinen viitoitus. Lähdössä on kolme linjaa: RR-kilpasarjat, muut kilpasarjat ja saattajasarjat. Asetu sarjasi mukaiseen linjaan.

Kilpasarjalaiset kutsutaan vuorollaan lähtökarsinaan noin viisi minuuttia ennen varsinaista lähtöaikaa. Lähtökellon piippauksella siirrytään aina seuraavaan karsinaan.

Kaksi minuuttia ennen lähtöä RR-sarjalaiset saavat kartan ja ohjaajan opastuksen. RR-sarjalaisia lähetetään matkaan tarvittaessa (mikäli syntyy jonoa) nopeammassakin tahdissa (alle 1min).

Minuutti ennen lähtöä muutkin kilpasarjoihin osallistuvat saavat ottaa kartan. Noin kymmenen sekuntia ennen lähtöä suunnistaja asettaa emit-korttinsa lähdön valvojan ohjeiden mukaisesti 0-leimasimeen. Lähtömerkin kuultuaan suunnistaja nostaa emit-korttinsa 0-leimasimesta ja voi lähteä matkaan.

Saattajasarjalaiset kutsutaan vuorollaan lähtökarsinaan, jossa he saavat kartan ja tarvittaessa opastuksen. Emit-kortti nollataan lähdön valvojan ohjeiden mukaisesti ja suunnistaja saa luvan lähteä matkaan. 

Maali: Kaikilla sarjoilla on sama viimeinen rasti (RR6, muiden ratojen rastikoodi 100), jolta on viitoitus maaliin. Viimeisellä rastilla on vain yksi leimasin.  Kilpailusuoritus päättyy maalilinjalla maalileimaukseen – muista leimata siinäkin! Maalileimauksen jälkeen siirrytään leimantarkastukseen. Lainatut emitit kerätään pois leimantarkastuksessa. 

Keskeyttäneet: Myös keskeyttäneiden on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa, jotta tiedetään ketkä ovat palanneet radaltaan! 

Tulokset: Kilpailun jälkeen tulokset löytyvät Lynx verkkosivuilta – kilpasarjojen tulokset väliaikoineen paremmuusjärjestyksessä, saattajasarjoihin osallistuneista nimilista.

Kuntosuunnistajat: ilmoittautuvat ja ostavat kartan infosta. Lähtöön matkaa noin 700 metriä. 

 

Hauskaa kisaa ja kuntoilutapahtumaa!

Lynx

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media