Lynx Vuoden
Kasvattajaseura 2019
Tervetuloa mukaan!

Keskiviikkorastit ja 
Espoorastit 
Lue lisää!

Koronaviesti 2020
Tulokset julkaistu!

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Suunnistavan Uusimaan erikoispitkän matkan aluemestaruuskilpailut Kirkkonummella 5.6.2019

 

Alustavat kilpailuohjeet

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita. Lopullinen versio kilpailuohjeista on nähtävissä kilpailukeskuksessa.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus sijaitsee Heikkilän koululla, navigointiosoite on Hirvitie 7, Kirkkonummi. Pysäköinti on kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä. Noudata ohjeita.

Suosittelemme lämpimästi saapumista julkisilla kulkuvälineillä. Tolsan asemalta on koululle noin 1,5 kilometrin kävelymatka, jossa pääsee sopivasti lämmittelyn makuun.

Kahvio

Kilpailukeskuksessa on kahvio.

Kilpailunumerot

Kaikki kilpailijat käyttävät numeroita. Numerot ovat saatavilla kilpailukeskuksesta. Huom! Omat hakaneulat. Hakaneuloja voi tarvittaessa ostaa infosta. Kilpailunumeroita ei kerätä maalissa pois.

Emit-kortit

Jokaisella kilpailijalla on oltava henkilökohtainen Emit-kortti. Tarkista Emit-numerosi lähtöluettelosta ja ilmoita mahdolliset muutokset infoon. Mahdolliset korttimuutokset paikan päällä infoon klo 17 mennessä hintaan 3 euroa. Emit-kortin toiminnan voi tarkistaa kilpailukeskuksessa olevalla 0-leimasimella.

Emit-korttien vuokraus

Emit-vuokra  on  5€ / kortti, vuokraus infosta. Vuokrakortit  on palautettava  infoon  kilpailun jälkeen. Palauttamattomasta tai vaurioituneesta Emit-kortista veloitetaan 60 €.

Kartta

Kartta on 1:10 000 / käyräväli 5 m. Tulostus 5/2019. Kilpailukutsusta poiketen kartan mittakaava sarjoissa DH70-85 on 1:7500.

Kartan koko sarjoissa D20-D40 ja H16-H50 on A3, muilla A4. Kartta on muovikotelossa. Kilpailualueen vanha kartta on nähtävillä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla lähtöön asti.

Huom! Kaikissa sarjoissa on kaksipuoleinen kartta. Ensimmäisen lenkin jälkeen saavutaan lähtöpaikan viereen yleisörastille, josta johtaa lyhyt viitoitus uudelleen K-pisteelle. Toinen lenkki on kartan kääntöpuolella. Rastinumerointi jatkuu ensimmäisen lenkin jälkeen normaalisti, eli jos ensimmäisen lenkin viimeisen rastin järjestysnumero on 6, toisen lenkin ensimmäisen rastin järjestysnumero on 7. Ole tarkkana, että juokset lenkit oikeassa järjestyksessä!

Rastit

Rastit on merkitty maastoon oranssivalkoisin rastilipuin. Maastossa voi olla rasteja lähekkäin. Muista tarkistaa koodi huolella, kuten viestisuunnistuksessa on hyvä tehdä. Kaikissa sarjoissa Emit-leimaus.

Kilpailumaasto

Maasto on taajaman lähimetsää, jossa on varsinkin maalin lähettyvillä polkuja, mutta myös haastavampia mäkialueita. Maastoa rikkovia peltoja teitä tai muita kohteita ei ole juurikaan. Maasto tarjoaa hyvät mahdollisuudet yhteislähtökilpailulle. Maastosta löytyy sekä rannikon avokallioiden että hämäläisen metsätyypin piirteitä, joten se tarjoaa myös hyvät puitteet Jukolaan valmistautumiseen.

Kielletyt alueet

Kiellettyjä alueita ovat talojen piha-alueet ja karttaan tai maastoon merkityt kielletyt alueet. Kiellettyjä alueita valvotaan, ja niitä rikkoneet kilpailijat hylätään. Kilpailumaastossa saavat liikkua ainoastaan kilpailijat oman kilpailusuorituksensa ajan. Maastossa on järjestäjien valvojia.

Keskeyttäneet

Keskeyttänyt kilpailija kulkee maalin läpi ja leimaa maalileimasimella normaalisti. Keskeyttäneiden

on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa.

Tulokset

Kilpailun tulokset ovat nähtävillä kilpailukeskuksessa ja online-sivulla kisasivuilla http://www.lynx.fi/index.php/tapahtumat/uudenmaan-am-erikoispitka-2019.

Pukeutuminen, pesu ja WC:t

Kilpailukeskuksessa ei ole pukeutumis- eikä peseytymismahdollisuutta tai –tiloja.

WC-tilojen määrä on erittäin rajallinen, joten huomioi tämä etukäteisvalmisteluissa. Koulun äkillisen remontin takia on vain 3 WC:tä käytössä. Ethän kuitenkaan tee tarpeitasi lähiympäristöön eikä varsinkaan pihoille. Lähdön verryttelyalue on metsän reunassa.

Ensiapu

Ensiapupiste on kilpailukeskuksessa. Maastossa ei ole ensiapupisteitä.

Sarjat ja matkat

Sarja

Matka km

Sarja

Matka km

D21

12,4

H21

15,1

D35

10,5

H35

12,4

D40

10,5

H40

12,4

D45

8,6

H45

12,4

D50

7,4

H50

10,5

D55

7,4

H55

8,6

D60

5,4

H60

7,4

D65

5,4

H65

7,4

D70

3,3

H70

5,4

D75

3,3

H75

5,4

D80

3,3

H80

3,3

D85

3,3

H85

3,3

D20

10,5

H20

15,1

D18

8,6

H18

12,4

D16

7,4

H16

10,5

 

Matkoihin sisältyy 500 m viitoituksia. Kaikissa sarjoissa on hajonta.

Lähtö

Kaikkien sarjojen yhteislähtö on klo 18.00. Kaikilla sarjoilla on sama lähtöpaikka. Kilpailijoiden tulee olla lähtöpaikalla viimeistään klo 17.50. Lähtölistat ovat nähtävillä infossa sekä kisasivuilla http://www.lynx.fi/index.php/tapahtumat/uudenmaan-am-erikoispitka-2019

Lähtöön on matkaa 700 m, josta suurin osa tietä pitkin. Reitti lähtöön on viitoitettu.

Toiminta lähtöpaikalla

Kilpailija nollaa Emit-korttinsa ja kiinnittää tarkistusliuskan lähtöalueelle saapuessaan.

10 min ennen lähtöä: Kilpailijat kutsutaan lähtöriveihin.

5 min ennen lähtöä: Kilpailunumero tarkistetaan ja karttojen jako alkaa. Kartat jaetaan kilpailijoille käteen. Tarkista, että saat oman numerosi mukaisen kartan. Kartta pidetään rintaa vasten eikä sitä saa tutkia ennen lähtöhetkeä.

Lähtöhetki: Lähtölupa annetaan kuuluttamalla. Varaslähdön ottaneet hylätään.

Rastinmääritteet

Rastinmääritteet on painettu karttoihin. Irrallisia rastimääritteitä ei ole. Rastikoodi on lisäksi merkitty karttaan rastinumeron yhteyteen.

Juoma

Juomapiste sijaitsee viitoituksella ennen toiselle lenkille lähtöä. Tarjolla on ainoastaan vettä. Juomapaikalle voi tuoda omia juomia lähtöön siirryttäessä.

Viimeinen rasti

Viimeinen rasti on kaikilla sama.

Maali

Viimeiseltä rastilta maaliin on viitoitus. Huom! Maaliin tullaan kadun viertä ja matkalla on kadun ylitys. Noudata viitoitusta, liikenteen ohjaajia ja ole varovainen katualueella. Maaliviivalla suoritetaan leimaus, josta määräytyy kilpailijan maaliaika. Maalileimauksen jälkeen kilpailija siirtyy leimantarkastuspisteeseen. Mahdollisen hylkäysehdotuksen saanut kilpailija jatkaa välittömästi itkumuurille selvittämään asiaa.

Karttoja ei kerätä pois. Maali suljetaan klo 21.

Palkintojen jako

Kunkin sarjan kolme parasta palkitaan Suunnistavan Uusimaan mestaruusmitaleilla. Mitalit ovat noudettavissa infosta tulosten selvittyä kuulutuksen perusteella. Ellei mitalia noudeta kilpailupaikalla, niin sitä EI postiteta jälkikäteen.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja

Pekka Pajuoja

050 557 7558

Ratamestarit

Ville Koponen, Antti Parjanne

 

Tuloslaskenta ja maali

Janne Kivilaakso

 

Kilpailukeskus

Max Packalén

 

Lähtö

Mikke Maronen

 

Pysäköinti, liikenteen ohjaus

Simo Sukselainen

045 679 7940

Ensiapu

Karoliina Sundberg

 

Valvoja

Johan Uusimäki, OK77

 

 

Tuomarineuvosto

Puheenjohtaja Kasperi Launis Raus

Jäsen Hanna Ruhanen

Jäsen Markku Laine

 

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media