Lynx Vuoden
Kasvattajaseura 2019
Tervetuloa mukaan!

Keskiviikkorastit ja 
Espoorastit 
Lue lisää!

Kissojen Yö 2020
Lisätiedot

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Kukonlaulun aikaan pitkänä perjantaina suuntasi reilu neljänkymmenen hengen joukko eri-ikäisiä ilveksiä kohti Ahvenanmaata.  Iltapäivällä autojoukkiomme saapuivat  Ahvenanmaan Godbyhyn (Ålands Idrottcenter), jossa leirielämämme keskus sijaitsi.

Majoitushuoneisiin jakautumisen jälkeen olikin jo kiire päästä avokallioille kirmailemaan. Talviteloilta kaivetut suunnistuskamppeet pääsivät tosi toimiin – ja ensimmäiset rastit naulattiin Lumparskogenin maastossa. 

Nastarit jalkaan ja menoksi!

 


Lauantaiaamua raikasti kevyt lumisade.  Innokkaimmat suunnistajat ulkoiluttivat lenkkareitaan jo ennen aamupalaa, joka nautittiin yhteisesti leirikeskuksen kahviossa.  Leirillä aamuihin kuului myös Villejen pitämä yhteinen päivän suunnistusteemaan ohjeistus – jotta metsään osattiin lähteä harjoituksen teeman mukaisen ajatuksen kanssa. Lauantaiaamun harjoituksessa nuorimmat kirmasivat hakemaan viuhkarasteja Pietarin vetämien alkuverryttelyjen jälkeen. Vähän vanhemmat taas vetelivät reippaasti ja hieman ”karkeammalla pensselillä”  Kasbergetin maastossa.  Rastit löytyivät, vaikka ajatus ajoittain karkailikin.

 


Antin kevyttä askellusta

 

Iltapäivällä vierailtiin Båtmansbergetin maastossa, jossa nuorilla teemana jatkui kartan suunnastaminen, havainnointi ja oikean reitin valitseminen.   Naisilla ja vähän vanhemmalla nuorisolla oli vuorossa yhteislähtökilpailu. Rataa siivittivät valkoiset alueet, joiden ylittämisessä kompassi oli tärkeä apuväline.  Päiväkilpailun kärkikolmikko muodostui tällä kertaa pääsarjan naisista, kun Anne, Aino ja Sara nappasivat podiumpaikat. Miehet taas starttasivat samalla teemalla OWT:n päätöskilpailuun yön pimetessä ja nopeimmat juoksivat 9 kilometrin radan alle tuntiin.  Totuttuun tapaan (?) kärkikolmikko muodostui Leskisten veljeksistä – terävintä vauhtia piti Aapo, Apen ja Axun taipuessa tiukoissa loppuratkaisuissa sijoille 2 ja 3.

 


OWT-voittajan tuuletusta

Aamutreenissä sunnuntaina aikuisilla oli vuorossa rastinotonhelmiä Härdalenin maaston eteläosissa. Jokaisella oli lupa pysähtyä rastilta lähtiessä, tehdä suunnitelma, ennakoida ja suorittaa – sekä toistaa tämä 30 kertaa. Ratamaestrona häärinyt Ville S. oli "tiputtanut” liput metsään edellisenä päivänä, joten treeni oli priimaa. Rata ja maastopohja tarjosivat haasteita ja metsästä saapui suunnistajia lähes poikkeuksetta suupielet ylöspäin.  Iltapäivällä vietiin vielä viimeiset mehut huikeissa maisemissa samaisen suuren maastoalueen pohjoisosissa suunnistusvetoja vedellessä.

Munasuunnistus herkisti vielä tiukkaan taistoon leirin loppuvaiheissa

 

 

Nuorimmilla ilveksillä – kahden suunnistusharjoituksen lisäksi – sunnuntaipäivän kohokohta oli illalla järjestetty munasuunnistus.  Myös vanhempia ilveksiä nähtiin munajahdissa. Voiton kirjasi kuitenkin vielä nuorisokastiin kuuluva Henkka, joka leirillä myös vakuuttavasti treeneissä kolkutteli miesten kantapäitä. Kilpailumuotona oli muistisuunnistustyyppinen rogaining, lähtöalueella sai katsella karttaa ja sen jälkeen hakea muistin varassa rasteilta tietyn pisteisiä munia. Kaikki osallistujat palkittiin avokätisesti :)

 

 

Munasuunnistuksen ohjeidenjakoa

 

Maanantaiaamuna oli vielä tarjolla sprinttiä Maarianhaminassa tai vielä kerran karttalenkin muodossa fiilistelyä avokallioilla.  Sitten olikin jo aika ottaa suunta kotiin. Kaikki sujui kokonaisuudessaan hyvin – loistava leiri muodostui tälläkin kertaa monesta hyvästä tekijästä ja leirinjärjestäjistä. Pääsiäiseen mahtui suunnistuskilometrejä kiitettävästi. Lisäksi innokkaimmat löysivät itsensä mm. myös uima-altaasta, pingispöydän ympäriltä, pallopeleistä,  paikallisia nähtävyyksiä ihailemasta ja joku jopa itsensä kuntopyörän päältä.  Myös yhteismajoitus, naisten- ja miestenhuoneet lisäsivät yhteishenkeä –  hapensaannista ei kuitenkaan takuita ollut.

 

Suunnitelman laadintaa

 

Niin nuorisolle kuin aikuisillekin satsareille oli tarjolla protason harjoituksia ja hyvät puitteet matkoineen ja majoituksineen sekä ennen kaikkea loistavan seuran puolesta.  Kiitokset voidaan jakaa taas moneen osoitteeseen, erityisesti matkanjärjestelyistä Annamarille sekä harjoitusten organisoinnista 2*Villeille!


Maisemat olivat kohdillaan

Ainakin allekirjoittaneella tuntui leirin jälkeen seuraavana aamuna herätessään leirin rasitukset. Se painoiko askel juostujen ( = edettyjen) maastokilometrien vaiko Viking Gracella nautitun runsaan bufeen vuoksi seuraava päivänä jäänee arvoitukseksi. Loppuviikko vietetään voltarenkylvyssä ja odotetaan lauantaina starttaavaa kisakautta (Kevätyön viesti) – tuloksia on odotettavissa , kynnet on käyty teroittamassa ;).

 

 

 

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media