Lynx Vuoden
Kasvattajaseura 2019
Tervetuloa mukaan!

Keskiviikkorastit ja 
Espoorastit 
Lue lisää!

Kissojen Yö 2020
Lisätiedot

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Kevään suurviesti Tiomila juostiin tänä vuonna äitienpäivä viikonloppuna Ruotsin Upplandissa noin 15 km Arlandasta pohjoiseen. Kilpailukeskus oli rakennettu Skepptunan moottoriradalle ja tarjosi erinomaiset puitteet kilpailujärjestelyille.  Lynx lähti kisaan kahdella miesten, kahdella naisten ja kahdella junnujen joukkueella – mukana oli toki myös muutama huoltaja. Ykkösjoukkueen naisia ja miehiä lähti matkaan jo kisaa edeltävä torstaina, jotta he ehtivät tekemään suunnistusharjoituksen kisajärjestäjän osoittamassa  harjoitusmaastossa. Loppuporukka tuli paikalle varhain lauantaiaamuna.

 

Kisa-aamu valkeni aurinkoisena ja kisaan startattiin hyvillä mielin. Ensimmäisinä juoksivat junnut. Molemmat Lynxin junnujoukkueet saivat viestistä hyväksytyn suorituksen ja uusia elämyksiä. Ykkösjoukkue selviytyi urakasta mukavasti, tuloksena 11. sija. Hetken jo valotaululla luki 10.sija ja joukkue odotti innokkaasti palkintojen jakoa, mutta lopullinen sijoitus oli 11. Ykkösjoukkueessa suunnistivat Ville Rehn, Suvi Heikkilä ja Aino Asklöf, Tuuli Heikkilä ja Henrik Asklöf. Kakkosessa juoksivat Kristian Boström, Anna ja Pia Calderara sekä ankkurina Sami Raitola.  Junnuviestin voittajaksi suunnisti Nydalens SK 1, kakkoseksi Konnerud IL 1 ja kolmanneksi Fossum IF 2. Paras suomalaisjoukkue, Turun suunnistajat oli sijalla neljä.

 

Junnujoukkueet juoksujärjestyksessä ennen starttia: Ville Rehn, Suvi Heikkilä, Aino Asklöf, Tuuli Heikkilä ja Henrik Asklöf. Kakkosjoukkue: Kristian Boström, Anna Calderara, Pia Calderara  ja Sami Raitola.

 

 

Naisten viesti starttasi iltapäivällä.  Lynxin ykkösen aloittaja Sara Karvonen aloitti mainiosti, vaikka kyseessä olikin Saran ensimmäinen suurviestialoitus. Aloitusosuudesta jäi Saralle sen verran hyvä fiilis, että aloitusosuudet kiinnostavat jatkossakin. Toisen osuuden viestiä vei Karoliina Sundberg, joka on kuntoutunut erinomaisesti helmikuussa syntyneen kuopuksen jälkeen. Karoliina tuli vaihtoon sijalla 20 kolmisen minuuttia kärjestä. Viestiä jatkoi Kristine Bertuga, joka suunnistaa ensimmäistä vuottaan Lynxin väreissä. Kristine onnistui osuudellaan myös melko mukavasti ja vaikka ero kärkeen kasvoikin, Lynx pysyi 20:n joukossa. Anne-Mari Leskinen juoksi toiseksi viimeisen, naisten viestin pisimmän osuuden ja lähetti ankkurin,  Aino Mänkärlän matkaan 10 minuuttia kärjen perään sijalla 28.  Ainolla tossu oli kyllä syönnillään, mutta virheitä tuli liikaa matkan varrella ja  muutama kilpasisko pääsi ohi. Ykkösjoukkuen lopullinen sijoitus oli 32.  Kakkosjoukkue suunnisti sijalle 163 joukkueella Tuuli Heikkilä, Annamari Heikkilä, Nelli Rehn, Nina Ljungqvist-Sarparanta ja Katja Kyckling. Naisten viestissä lopputuloksen sai 309 joukkuetta. Voittajaksi naisten viestisi suunnististi Järla Orienteering 1, kakkossijan nappasi Leksands OK 1 ja kolmanneksi ylsi Baekkelagets SK 1. Kympin sakkiin selvisi kaksi suomalaisjoukkuetta, Tamperen Pyrintö sijalle 7 ja Paimion Rasti sijalle 8.

Miesten viesti lähti sujumaan mukavasti, kun ykkösjoukkueen Niklas Saramäki tuli vaihtoon vajaa puolitoista minuuttia keulan perään.  Nixu kertoi pummanneensa lopussa harmillisesti, mutta matkanteko oli kuulemma hauskaa.  Nixun pikkupummista huolimatta Aleksi Leskinen, kokenut yökettu pääsi kuitenkin mukavassa ja vauhdikkaassa porukassa matkaan. Matkan varrella Axulle tuli kuitenkin väärä reitinvalinta, joka maksoi useamman minuutin. Pikkuveli Antti-Pekka Leskinen lähti yli 6 minuuttia kärjen perään ns pitkälle yöosuudelle.  Matkaseura oli onneksi  varsin vauhdikasta eikä Apella itselläänkään ollut ongelmia vauhdin pidossa. Ape toi keltamustat vaihtoon kärkiletkassa vain 21 s kärkeä jäljessä. Apen kommentoi juoksuaan: ” Alkumatkan juoksin Pyrinnön kanssa ja vauhti oli tuimaa alusta alkaen. Saimmekin kiinni edellä lähteneen letkan viidennelle rastille. Hieman ennen kilpailukeskuksessa kääntymistä pitkällä välillä otimme hieman hitaamman reitin ja kilpailukeskuksessa n. 50 miehen letka oli kasassa.  Kärki ajettiin kiinni loppulenkillä. Jaksoin hyvin koko matkan, vaikka tie- ja pelto-osuuksilla joutui koville vauhdin puolesta, mutta fiilis oli sen verran hyvä juosta kärkiryhmässä ettei siitä pudotakaan halunnut ”.

Neljännellä osuudella seuran webbmaster Tuomas Metsälä jätti nettipuuhat sikseen ja pisteli tossua toisen eteen hyvään tahtiin – Lynx vaihtoi sijalla 30 reilu 3 minuuttia kärjen perään. Tumppi kertoo tehneensä 1,5 minuuttia virhettä, mutta muuten hän oli tyytyväinen suoritukseensa. ” Kokonaisuutena kuitenkin hyvä juoksu ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin tuleviin koitoksiin. ”  Viidettä osuutta vei Marko Närvä, kokenut ja varma viestimies. Markolle ei kuitenkaan sattunut paras päivä Tiomilassa, sillä ero kärkeen kasvoi yli 14 minuuttiin. Markon jälkeen matkaa taittoi Rainer Kujala, Rape, joka oli kuittasi tiedottajan kommenttikierrokseen  toteamalla, että ”hyvä perussuoritus ilman suurempia virheitä”. 7. osuuden viestinviejälle, hienoja kisoja tänä keväänä juosseelle Ollipekka Heikkilälle, matka tuotti ainakin tuloslistan valossa joitakin ongelmia. Lynx vaihtoi Op:n jälkeen sijalla 35, ero kärkeen oli rapiat 37 minuuttia. Aapo Leskinen pääsi matkaan sijalla 35. Aapo kommentoi menoaan näin:  Suoritukseen en ole täysin tyytyväinen, virhettä tuli noin 2,5min verran mikä on hieman liikaa. Fyysisesti oli hyvä päivä. Kisan aikana sain myös sähköiskun aitaa ylittäessäni ja kengänpohjan läpi tuli tikku jalkapohjaan, näissäkin pientä ylimääräistä ajanhukkaa mutta vain pientä. ”

Yhdeksännellä osuudella Lynx ykkösen viestiä vei Lauri Kleemola. Late antoi vain yhden sijan periksi osuudellaan.  ” Mie juoksin sitä 9. osuutta, putkiosuus. Ihan hyvin meni, ei tullut juuri lainkaan virhettä, tossulla jäin sen minkä jäin osuuden nopeimmille. Yksin sain juosta lähes koko matkan, puolivälissä IFK Moran kaveri pääsi livahtamaan ohi ovelan reitinvalinnan turvin, se jäi toki hieman harmittamaan mutta muuten oon kyllä tyytyväinen juoksuuni, sellainen perusvarma suoritus.”

Ankkuri Janne Mänkärlällä oli mukava juoksu- ja suunnistusvire.  Janzen  ankkuroimana  Lynx pääsi 30 sakkiin sijalle 29. ” Alkuun yksi isompi virhe, sen jälkeen aika hyvää tekemistä. Puolen välin jälkeen sain seuraa Järlan ankkurista ja myöhemmin viel Moran ankkurista. Fyysisesti vahvan tuntusta menoa koko ajan, mutta suunnistuksellisesti olis varsinkin lopuks pitäny olla aika paljon aggressiivisempi, että ois ollu kunnolla kirissä mukana. Viimeinen mahdollisuus meni vikan rastin leimauksen hutiloimiseen (sijat 27&28).Tyytyväinen oon suoritukseen.”

Lynxin miesten kakkosjoukkueessa oli sekä kokemusta että nuoruuden intoa.  Samassa joukkueessa juoksi jopa isä ja poika eli Asklöfin Tomppa ja Henkka. Joukkueessa oli myös naisvahvistusta, sillä Sara vei viestiä 8. osuudella. Aloitusosuuden juoksi Juuso Julle Kujanpää, kakkosen Ville Sundberg, pitkän yön Joona Ojapalo, nelosuus oli uskottu asklöfin Henkalle ja viiden Janne alias Hynni Kivilaaksolle. Kuudella osuudella kirmasi Antti Ursin, seitsemännellä Pasi Pohjola, kahdeksannella Sara Karvonen. Ville Rehnin osuus oli 9. ja Asklöfin Tomppa juoksi ankkuriosuuden. Tällä kertaa joukkueen kohtaloksi koitui valitettavattavasti hylkäys , sillä keskiosuuksilta oli joku leima jäänyt joko ottamatta tai saamatta. Mutta yhtä kaikki, kakkosjoukkuekin on kuitenkin taas kokemusta rikkaampi!

Tiedottajan saaman raportin mukaan kisareissu sujui kaiken kaikkiaan hyvin, huolto pelasi ja suunnistajat hoitivat leiviskänsä kukin parhaan kykynsä ja kisapäivän kunnon mukaisesti.  Hyvä Lynx!