Aikuisten suunnistuskoulu
Kevät 2021
Tervetuloa mukaan!

Kompassicup 2021  
lapsille ja nuorille 
Kilpailukutsu

Kissojen Yö 2020
Lisätiedot

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Tänä vuonna Nuorten Jukola kilpailtiin Raaseporissa. Lynx osallistui viestiin kahdella joukkueella. Alkuasetelmana uskottiin Lynxin ykkösjoukkueen olevan parempi kuin edellisenä vuonna, jolloin oltiin 17. Kymmenen parhaan joukkoon sijoittuminen oli realistinen tavoite. Lynx oli edellisen kerran taistellut kärkisijoista Nuorten Jukolassa yli kymmenen vuotta sitten, vuonna 2004, jolloin sijoitus oli 7.

 

Viesti alkoi hyvin. Ensimmäistä osuutta juoksi ykkösessä Ville Rehn ja kakkosessa Karim Mbembela. Ville jäi kärjen vauhdista hieman ennen yleisörastille tuloa. Syy selvisikin: -Kävin yhdellä rastilla väärällä hajonnalla, mutta muuten hyvin, Ville kertoi vaihdon jälkeen. Sijoitus vaihdossa oli 25. ja 2:51 kärkeä perässä.

Kakkosen aloittajan Karimin kommentit olivat: - Hyvin meni, vaikka oli vähän pitempi rata kuin normaalisti. Karim juoksee vielä alle 12-vuotiaiden sarjassa ja tällä osuudella sai 16-vuotiaatkin pojat juosta. Karim oli hienosti 74. ja 10:26 kärjestä 160 juoksijan joukossa.

Toisella osuudella ykkösessä juoksi Henrik Asklöf. Hänen kommenttinsa olivat: - Muutama pieni virhe tuli, mutta muuten ihan hyvin. Henrik tuli vaihtoon seitsemäntenä 2:34 kärjestä. Henrik otti hieman kärkeä kiinni ja hänen osuusaikansa oli viidenneksi nopein kaikista. Oltiin hyvin mukana taistelussa.

Kakkosen toista osuutta vei Matias Koponen. Matiaksella ei ollut ihan paras päivä. Itse hän oli sitä mieltä, että oli tehnyt virheen melkein jokaisella rastilla. Matiaskin on vielä 12-sarjalainen ,kun tällä osuudella sai juosta 16-vuotiaita poikia. Matias oli vaihdossa 83. ja 28:57 kärkeä perässä.

Kolmannella osuudella juoksi ykkösessä 12-sarjalainen Suvi Heikkilä. Tällä osuudella sai juosta 14-sarjalaiset tytöt. Suvi pärjäsi hienosti ja vaihtoi myös seitsemäntenä 3:08 kärjestä. Oma komentti oli: Hyvin meni!

Kakkos joukkueen juoksja Salla Isoherranen kommentoi seuraavasti: - Hain kahta rastia, muuten meni hyvin. Salla juoksee vielä 11-sarjassa joten hän voi juosta samaa osuutta vielä monta vuotta. Salla oli vaihdossa 90. ja 38:21 kärjestä.

Neljännen osuuden juoksi ykkösessä Kristian Boström. Tällä osuudella sai juosta 14-vuotias poika tai tyttö. Kristian kommentoi vaihdossa: -Yhdellä rastilla en nähnyt polkua ja juoksin sen ohi. Jouduin sen jälkeen juoksemaan vähän pidemmän matkan ja tein vielä rastilla virheen. Kristian vaihtoi kymmenentenä 7:20 kärjen perässä. Kakkosessa juoksi Sami Raitola. Samin kommentit olivat: - Ihan hyvin meni. Juoksu kulki paremmin kuin yleensä. Yhdellä rastilla tuli virhe. Sami nosti kakkosen sijalle 73. ja ero kärkeen oli 41:44.

Viides osuus oli 16-sarjalaisten tyttöjen osuus. Lynxin molemmissa joukkueissa juoksivat vasta 13-vuotiaiden sarjassa juoksevat tytöt, ykkösessä Hanne Hilo ja kakkosessa Aino Asklöf. Tällä osuudella kaikki juoksivat saman radan. Tällöin on mahdollista hyödyntää muita. Ykkösen juoksija, Hanne, nosti aluksi sijoituksia, mutta juoksi sitten yhden rastin ohi. –Katsoin vahingossa ettei se ole oma rasti, vaikka se olikin, sanoi Hanne vaihdossa. Hanne juoksi tämän jälkeen kiinne ne tytöt jotka olivat ohittaneet hänet virheen aikana ja vaihtoi sijalla 10 ja 8:18 kärjestä. Kakkosessa juossut Aino kommentoi, että meni ihan hyvin. Hän vaihtoi sijalla 73 ja 46:04 kärjestä.

Kuudennella osuudella juoksi ykkösessä Tuuli Heikkilä. -Aluksi minulla oli pidempi hajonta, sitten myöhemmin minulla oli taas lyhyempi. Lopussa tuli vähän virheitä. Tuuli nosti Lynxin hienosti sijalle 6. ja otti kärkeä kiinni. Nyt eroa oli 6:36. Kakkosessa juoksi Pia Calderera,joka juoksee vasta 15-sarjassa kun tällä osuudella sai juosta 18-vuotiaita tyttöjä. Pia oli sitä mieltä että meni hyvin. - Yhdellä rastilla tuli isompi virhe, muuten hyvin, kommentoi Pia kisan jälkeen. Pia oli 84 ja 1:07:32 kärjen perässä.

Ankkuriosuudelle lähdettiin jännittävissä asetelmissa. Kolme ensimmäistä joukkuetta oli sen verran kaukana, että niitä Lynxin oli vaikea tavoittaa, mutta sijoista 4-7 taisteltiin kovasti. Lynxin ykkösen ankkurina oli Ollipekka Heikkilä. Ollipekalla tuli pieni virhe alussa ja toinen virhe kuudennella rastilla. Tässä vaiheessa taisteltiin kuitenkin vielä jopa neljännestä sijasta. Yleisörastin jälkeen Ollipekalla oli vähän pidempi hajonta jonka vuoksi hän jäi hieman Tampereen Pyrinnöstä ja Suunta Jyväskylästä. Seuraavalla välillä Pyrinnön ja Suunnan ankkurit kiersivät polkua pitkin hieman pidemmän reitin. Ollipekka valitsi lyhyemmän reitinvalinnan melko suoraan, mutta se osoittautuikin tiheän kasvillisuuden takia hitaammaksi . Ollipekka sanoi itse, ettei olisi polulla pystynyt ratkaisemaan ja yritti sen takia suoraan lyhyempää reittiä. Tällä kertaa se ei auttanut, Pyrintö ja Suunta tulivat juuri ennen Ollipekkaa maaliin sijoille 4 ja 5 ja Lynx oli näin 6. Sija oli tosi hieno.

Kakkosen ankkurina juossut Antti Ursin sanoi itse, ettei oikein jaksanut juosta niin kovaa kun olisi pitänyt. Lisäksi hän oli tehnyt virheen ykkösellä. Antti tuli maaliin sijalla 83.

Lynxin nuoret suoriutuivat siis loistavasti nuorten kesän päätapahtumasta Nuorten Jukolasta. Juoksijat voivat olla kuudennesta sijasta tosi tyytyväisiä ja mikä parasta, nuorille itselleen jäi varmasti usko mahdollisuuksiin saavuttaa kärkisijoituksia tulevinakin vuosina.

Sallan ja Teron ottamia Nuorten Jukolan kuvia voi ihastella

https://photos.google.com/share/AF1QipMxWQMa7kAOz6RWOuIKI7PvKWo5aD8x3xZqBxgRjscNu3Ta7JBGIHKpItPemeoR3w?key=bFplMk9QVTJLc29pRDF0RVBRWVpOZlF1OWtHdERR

 

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media