Aikuisten suunnistuskoulu
Kevät 2021
Tervetuloa mukaan!

Kompassicup 2021  
Veikkolassa 
Kilpailuinfo

Kissojen Yö 2020
Lisätiedot

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Kissojen yö 2020 - tapahtumaohjeet

Julkaisun jälkeen tehdyt lisäykset on merkitty kursiivilla ja alleviivauksella.

Kissojen yö on avoin kuntosuunnistustapahtuma – suunnistuksen kilpailulisenssiä ei tarvita ja se sopii kaikille, jotka haluavat jännitystä pimeässä metsässä. Tapahtumassa on kilpa- ja avoimet sarjat.

Kissojen yö on julkinen tapahtuma, jossa otettuja kuvia voidaan julkaista Lynxin nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Jos lapset ovat tunnistettavissa kuvista, pyrimme kuitenkin kysymään huoltajalta luvan julkaisuun.

Vastuulliset yökissat

Pomoilves Heli Lehmussaari-Rehn 050 424 2795
Ratapantteri Vili Miettinen
Lähtöleopardi Max Packalen
Tuloskolli Antti Ursin
Kilpailukeskuskuningasleijona Pietari Vuorensola
Infopuuma Tuija Soanjärvi
Muonamirri Anna-Leena Mansikkala
Mikrofonigepardi Karim Mbembela
Jaguaari ja muut autot Petri Savilahti
Viestintämisu Auli Packalen
Terveystiikeri Kirsi Isoherranen

Paikka ja pysäköinti

Killinmäen laitosalue. Pysäköinnin Navigointiosoite: Vanha Rantatie 254, Kirkkonummi. Pysäköinnistä max. 200 m kilpailukeskukseen. Opastus on paikallaan pe 27.9. klo 18 alkaen. Ei pysäköintimaksua.

Lähdöt, maali ja tulokset

Lähdöt tapahtuvat klo 19.45 alkaen. Matkaa lähtöön 250 m. Ennakkoon ilmoittautuneille kilpailijoille arvotaan lähtöajat. Ennakkoon ilmoittautuneiden ei tarvitse ilmoittautua enää infossa, vaan he voivat mennä suoraan lähtöön.

Paikan päällä ilmoittaudutaan infossa, ks. alla. Paikan päällä ilmoittautuneiden lähtöajat ovat sarjan lopussa. Info kertoo ohjeellisen lähtöajan ilmoittautumisen yhteydessä. RR-radalle lähtijöitä on niin paljon, että avointen sarjojen osallistujiea lähtee metsään hyvinkin samaan aikaan kilpasarjojen kanssa.

Kissojen yön ajanotto alkaa EMIT-kortin (=oma tai lainattava sähköinen kortti ajanottoon) nollauksesta, millä mahdollistetaan myös paikan päällä ilmoittautuneiden joustava maastoon lähettäminen. Varmistakaa lähtöluettelosta, että ilmoitettu EMIT-kortti on oikea, muutokset infoon ennen lähtöä. Tällä varmistetaan jouheva toiminta maaliintulon yhteydessä. Samaa EMIT-korttia voi käyttää vain yksi suunnistaja.
Keskeyttäneiden on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa!

Yksin suunnistavat:

2 minuuttia ennen lähtöä: Juoksijat kutsutaan nimellä, RR- ja TR-sarjalaisille annetaan kartat ja opastus, 12- ja 14-sarjalaisilla nähtävillä mallikartta jossa lähtöpiste on merkitty kolmiolla.
1 min: 12- ja 14-sarjalaiset saavat ottaa kartan ja tutustua reittiin, RR- ja TR-sarjalaiset tutustuvat reittiin itsekseen.
0 min: Sähköinen ajanottokortti eli EMIT-kortti nollataan lähtöhetkellä, ja kilpailuaika lähtee juoksemaan, kun nollaus on tehty. Lähtöhetki ei välttämättä ole siis tasan silloin, kun lähtökello piippaa, mutta aika otetaan EMITin nollauksesta.

Saattajasarjoissa kutsutaan lähtöajan mukaisesti opastukseen ja kun kaikki on valmista, annetaan lupa lähteä metsään.

Maali sulkeutuu klo 22.15.

Tapahtuman aikana online-tulokset ovat nähtävillä Kissojen yön tapahtumasivuilla. Tapahtuman jälkeen tulokset löytyvät samalta sivulta.

Ilmoittautuminen ja maksut

Osallistumismaksu on ennakkoon (ennen ke 23.9. klo 24) ilmoittautuneilta 10 €/lapsi ja paikan päällä ilmoittautuneilta 15 €/lapsi. Ilmoittautuminen on tehtävä paikan päällä klo 20.15 mennessä.

Jos ilmoittaudut etukäteen tapahtumakutsussa olevan ilmoittautumislinkin kautta, osallistumisen voi maksaa joko tilisiirtona (Lynx ry FI73 5554 0940 0020 65) tai Mobile Paylla (93947).

Jos ilmoittaudut paikan päällä, maksutavat ovat Mobile Pay, maksukortti ja käteinen.

Leimausjärjestelmä (ajanotto)

Tapahtumassa käytetään EMIT-leimausjärjestelmää. EMIT-kortin voi lainata infosta. Lainakortin maksu 3 € maksetaan joko etukäteen Lynxin tilille, Mobile Paylla tai infoon korttia noudettaessa.

Palauttamatta jääneestä lainakortista veloitetaan 80 €. Kilpailija (huoltaja) on vastuussa lainakortin palauttamisesta maaliintulon yhteydessä – maalin henkilöstö pyrkii huomaamaan lainakortit maaliintulon yhteydessä.

Radat, kartat ja matkat

Tulostettu kartta, jonka mittakaava on 1:7500 (= 1 cm kartalla on 75 metriä maastossa) ja käyräväli 5 m (=yksi korkeuskäyrä kuvaa 5 metrin vertikaalista nousua). Kartta on muovikotelossa. Rastireitti ja tukireitti on piirretty karttaa yhtenäisellä oranssilla viivalla ja maastoon valkoisella nauhalla.

Rastireitti on alle 10-vuotiaiden kilpailumuoto, jossa reitti on merkitty karttaan ja viitoitettu maastoon. Rastit ovat tämän viitoituksen varrella. Lapsi voi halutessaan kiertää radan viitoitusta pitkin tai tehdä viitoituksesta poikkeavia reitinvalintoja.

Tukireitti on kilpailumuoto alle 12-vuotiaille. Rastit on sijoitettu vähän matkan päähän maastoon ja karttaan merkitystä viitoituksesta. Rastireitin ja tukireitin viitoitus on tarkoitettu tukemaan lasten etenemistä metsässä, viitoitus toimii ikään kuin ylimääräisenä ”polkuna”.

Ratapituudet:

Rastireitti RR 1,5 km (2,3 km nauhalla merkittyä viitoitusta pitkin)
Tukireitti TR 1,8 km
H/D12 2,1 km
H/D14 2,7 km

RR- ja TR-sarjojen viitoitus metsässä on yhtenäinen valkoinen nauha. Rastireitin rastitunnukset ovat RR1, RR2, RR3, jne. Muissa sarjoissa numerokoodit on painettu kartan reunassa oleviin rastinmääritteisiin. Irrallisia rastimääritteitä ei ole saatavilla.
Kaikissa sarjoissa puuttuvasta tai väärästä leimasta annetaan 10 minuutin aikasakko, mutta Kissojen yössä kenenkään suoritusta ei hylätä! Muista kuitenkin tarkistaa rastilla, että koodi on sama kuin rastinmääritteissä kyseisen rastinumeron kohdalla.

Tapahtumamaasto ja radat

Killinmäen laitosalueen ympäristö sisältää pääosin hyväkulkuisen ja runsaan polkuverkoston sisältävän alueen, johon on suunniteltu turvalliset ja helpohkot radat.

Sarjat ja palkinnot

Kilpasarjat:

H/D 8RR
H/D 10RR
H/D 12TR
H/D 12
H/D 14

Avoimet sarjat:

S4RR (4-vuotiaille tai nuoremmille; saattaja pakollinen)
S6RR (6-vuotiaille tai nuoremmille; saattaja pakollinen)
S8RR (8-vuotiaille tai nuoremmille; saattaja mahdollinen)
S10RR (10-vuotiaille tai nuoremmille; saattaja mahdollinen)
S AVOIN (kaiken ikäisille; saattaja mahdollinen)

Yhdellä saattajalla voi olla useampia lapsia matkassaan. Saattaja AVOIN on tarkoitettu kaikenikäisille saattajan kanssa metsään lähteville. Voit valita minkä tahansa radan.

Kaikki osallistujat saavat maalissa osallistumispalkinnon. Kilpasarjoissa palkitaan kolme parasta radan hyväksytysti (ilman aikasakkoa) suorittanutta. Avoimissa sarjoissa palkinnot arvotaan. Avointen sarjojen palkinnot voi noutaa infosta.

Valaisinsuositus

Metsään tarvitsee mukaan valaisimen, sillä lähdöt tapahtuvat pimeän aikaan. Otsalamppu on paras, mutta esim. taskulampulla pärjää mainiosti.

Pukeutuminen

Voit pukeutua myös kissamaisesti naamiaisasuun. Paras kissa-asu palkitaan.

Tapahtumakeskus

Tapahtumakeskus on Killinmäen laitosalueella. Tapahtumakeskuksessa on kahvio, info, WC ja ensiapu. Peseytymismahdollisuutta ei ole.

Kaikille kissamaista onnea kisoihin!

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media