Aikuisten suunnistuskoulu
Kevät 2021
Tervetuloa mukaan!

Kompassicup 2021  
Veikkolassa 
Kilpailuinfo

Kissojen Yö 2020
Lisätiedot

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Lynx on mukana toteuttamassa Suunnistusliiton Koulu kartalla -teemaviikkoja. Kirkkonummen vuoro on viikolla 14. Teemaviikon aikana päiväkodeissa, esikouluissa ja 1.-2.-luokkalaisilla on käytössään erilaisia tulostettavia suunnistustehtäviä lasten kanssa toteutettavaksi. Opettajat ja varhaiskasvattajat saavat tämän materiaalin koulutoimenjohtajan kautta välitetyllä viestillä viikolla 13 ja ajatuksena on, että tehtäviä tehtäisiin lasten kanssa viikolla 14.

Teemaviikon lopulla järjestämme kaikille yhteiset Perheseikkailut omatoimiperiaatteella seuraavasti:

  • perjantaina 9.4. klo 17.00-20.00 Sundsberg (lähtö koulun hiekkakentän takaa metsän laidasta, pysäköinti esimerkiksi Kartanonrannan koululla)
  • lauantaina 10.4. klo 10.00-17.00 Jerikonmäki (lähtö kuntoportaiden yläpäästä kuntoilutelineiden vierestä)
  • sunnuntaina 11.4. kl 10.00-17.00 Veikkola (lähtö Lapinkyläntien ja Lehtikuusentien risteyksen vieressä, pysäköinti esimerkiksi Vuorenmäen liityntäparkissa)

Tämä maksuton tilaisuus on suunnattu noin 4-8-vuotiaille vanhempineen. Siellä on tarjolla helppo suunnistusrata, jonka perheet voivat yhdessä kiertää. Samassa yhteydessä saa infoa Lynxin suunnistustoiminnasta ja 14.4. alkavista suunnistuskouluista. Kartan saa ottaa lähtöpaikan postilaatikosta ja suorituksen jälkeen sen saa pitää. Pidättehän välimatkaa muihin perheisiin!

Teemaviikoilla on ajateltu myös isompia koululaisia. Ihan joka koululle emme valitettavasti pääse järjestämään suunnistusopastusta, mutta pidämme yllä ratoja teemaviikolla seuraavissa maastoissa:

Bakskogenissa (Veikkola)
Heikkilässä
Ingvalsbyssä (Masala)
Jerikonmäessä
Kantvikissa

Näihin maastoihin on suunniteltu eritasoisia ratoja 1.-6.-luokkalaisia ajatellen, ja rastit ovat maastossa viikkojen 14 ja 15 ajan. Rasteilla on pieni, oranssivalkoinen laminoitu rastilippu ja rastikoodi, jonka avulla oppilaat voivat varmistaa olevansa oikealla rastilla.

Radat A-C ovat kahden rastin lyhyitä ja helppoja ratoja. Radat D ja E ovat näitä hieman pidempiä, noin 500m-1km ja rata F on 2-3 km mittainen, helpohko rata. Ajatuksena on, että 3.-4.-luokkalaiset voivat mennä itsenäisesti ja parin kanssa ainakin lyhyimpiä ratoja ja 5.-6.-luokkalaiset niitä kaikkia. Pienimmille koululaisille ja eskareille suosittelemme etenemistä pienissä ryhmissä.

Kartat voitte tulostaa itse pdf-tiedostoista alta. Kullakin sivulla on kaksi samaa rataa, mikä kannattaa huomioida tulostusmääriä laskiessa.

Bakskogen
Heikkilä
Ingvalsby
Jerikonmäki 
Kantvik 

Ja hei! Suunnistamaan voi lähteä vaikka kauempaakin esimerkiksi pyörillä tai busseilla (mikäli rajoitukset sallivat)! Sepä vasta onkin mukavaa, jos pääsee aivan uusia maastoja ihmettelemään oppilaiden kanssa.

Mikäli tarvitsette karttoja varten karttamuoveja, ne kannattaa tilata edullisesti Suunnistajan kaupasta: https://www.suunnistajankauppa.fi/c90-karttamuovit-p1-fi.html Nämä auttavat karttoja säilymään hyvinä useammankin luokan käytössä.

Teemaviikkojen yhteyshenkilö Lynxissä on Anna Ojapalo, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media