Aikuisten suunnistuskoulu
Kevät 2021
Tervetuloa mukaan!

Kompassicup 2021  
lapsille ja nuorille 
Kilpailukutsu

Kissojen Yö 2020
Lisätiedot

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

Kissojen yö järjestetään tänä vuonna Jerikonmäen suositulla ulkoilualueella aivan Kirkkonummen keskustan tuntumassa. Radat ovat lyhyitä ja helpohkoja – jopa pimeässä suunnistettaviksi, joten myös yösuunnistusta aiemmin kokeilemattomat voivat lähteä turvallisin mielin maastoon. Radat kiertelevät Jerikonmäen kuntoradan tuntumassa, jolta kunta on luvannut sammuttaa valaistuksen tapahtuman ajaksi. Täysin sysipimeää maastossa ei silti ole, siitä pitävät huolen ympäröivien katujen, asuinalueiden ja moottoritien valot.

Pisin, 14-vuotiaiden rata käy myös alueen eteläosassa, jossa katuvalot ovat aivan normaalisti päällä. Ihan lampun alle rasteja ei sielläkään ole laitettu. Muutoin tuolla pisimmällä 14-radalla on tarjolla muutama hieman haastavampi rastiväli ja -piste. Maastossa on todella paljon polkuja ja erilaisia kulku-uria, joista vain aivan selkeimmät on merkitty karttaan. Maasto on hyväkulkuista, paitsi että muutamien karttaan merkittyjen vihreiden alueiden läpi ei kannata lähteä puskemaan polkujen ulkopuolella. Kannattaa myös huomata, että kartan mittakaava on 1:5000, joten asiat tulevat maastossa varsin nopeasti vastaan ja liian nopeakinttuinen saattaa pinkaista epähuomiossa rastin ohi.

Yön pimeydessä on myös erityisen tärkeä pitää huolta oikeasta lähtö- ja kulkusuunnasta: siis katse kompassiin hieman useammin kuin päivällä suunnistaessa ja rastit kyllä löytyvät ilman ongelmia.

Yösuunnistuksen riemua kaikille!

Mikko Kuusinen, ratapantterinne!

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media