Aikuisten suunnistuskoulu
Kevät 2021
Tervetuloa mukaan!

Kompassicup 2021  
Veikkolassa 
Kilpailuinfo

Kissojen Yö 2020
Lisätiedot

 

Suunnistuskoulu
lapsille 
Lisätiedot!

 

Kilpailuohjeet

Suunnistavan Uudenmaan lasten ja nuorten suunnistuksen Kompassi-tapahtuma Veikkolan Bakskogenissa 25.5.2021 klo 17 alkaen. Kilpailuohjeet ovat nähtävänä tapahtumasivuilla ja kilpailupaikalla tiistaina 25.5.2021.

1. Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja: Petri Heinonen

Tuomarineuvosto ja valvoja: Jarmo Aho, EsSu

Ratamestari: Anna Ojapalo

Lähtö: Max Packalen

Tulospalvelu: Antti Ursin

Info: Tuija Soanjärvi

2. Tuomarineuvosto ja valvoja

Tuomarineuvostoon kuuluu puheenjohtaja, joka toimii myös kilpailunvalvojana. Tuomarineuvoston pj ja valvoja on Jarmo Aho, EsSu

3. Kilpailuohjeet ja -säännöt 

Tämä Kompassi-tapahtuma on lähikilpailu. Lähikilpailussa noudatetaan SSL:n Lähikilpailun sääntöjä sekä Suunnistuksen lajisääntöjä niiltä osin kuin näissä säännöissä määrätään sekä järjestäjän ohjeita. Kilpasarjoihin kulta-, hopea- ja pronssikompassisarjoihin osallistuminen edellyttää, että suunnistajalla on kilpailulisenssi. Avoimia For Fun-sarjoja ei järjestetä koronarajoitusten vuoksi. 

Osallistujien ja huoltajien on noudatettava järjestäjän koronaohjeita. Tapahtuma-alueella suositellaan kaikkien yli 12-vuotiaiden käyttävän maskia. Pidä etäisyyttä aina, kun se on mahdollista. Osallistujien toivotaan tulemaan suoraan autoista lähtöpaikalle, jos ei ole tarvetta käydä kilpailukeskuksessa ja poistumaan välittömästi takaisin autoihin maaliin tultuaan. 

4. Kilpailukeskus ja pysäköinti

Kilpailukeskus sijaitsee maastossa P 60° 16,335' ja I 24° 27,829'. Lähin katuosoite ja parkki sijaitsee osoitteessa, Soidentaantie, 02880 Kirkkonummi.

Opastus pysäköintiin Tieltä numero 110 on paikoillaan klo 16.30 alkaen. Pysäköintialue sijaitsee Soidentaantien sivussa olevalla pysäköintialueella. Pysäköinti on sallittua vain järjestäjän osoittamilla pysäköintipaikoilla. Pysäköinnissä on parkkiohjaus. Ei parkkimaksua. Parkkialueelta matkaa kilpailukeskukseen noin 300m ja kilpailukeskuksesta lähtöön noin 700m, suoraan parkista noin 900 m.  Parkista on opastus kilpailukeskukseen sekä lähtöön. Kilpailijoiden on noudatettava opastusviitoituksia. Kisakeskukseen ja lähdön läheisyyteen pääsee hiekkatietä (lastenvaunut), mutta itse lähtö on maastossa. Aluekartta.

Kilpailualueella on Suunnistajan kaupan myyntipiste.

5. Maasto

Kisamaasto on Nuuksion kansallispuiston reunamilla olevaa metsämaastoa. Kisa-aluetta halkoo useita risteäviä ulkoiluteitä/polkuja, jotka ovat kisan aikana kaikkien ulkonaliikkujien käytössä. Lähtöön kuljetaan varikkoalueelle menevää tien reunaa pitkin, jossa ei ole säännöllistä liikennettä iltaisin. Tiellä saattaa olla satunnaista liikennettä, joka on huomioitava. Rasteja on lähekkäin, joten muista tarkistaa rastikoodit. Kenkäsuosituksena on maastoon sopivat kengät, kuten suunnistuskengät tai ulkoilulenkkarit. 

6. Sarjat, ratapituudet, kartta ja rastimääritteet

Sarja    Matka Rastimäärä Mittakaava Kartan koko

Kulta H14 2,9 km 10 1:10000 A4

Kulta D14 2,7 km 9 1:10000 A4

Hopea H11-12 suora 1,9 km 8 1:10000 A5

Hopea D11-12 suora 1,9 km 8 1:10000 A5

Hopea H11-12TR 1,7 km 6 1:10000 A5

Hopea D11-12TR 1,7 km 6 1:10000 A5

Pronssi H10 suora 1,9 km 8 1:10000 A5

Pronssi D10 suora 1,9 km 8 1:10000 A5

Pronssi H10RR 2,4 km / 1,9 km 5 1:10000 A5

Pronssi D10RR 2,4 km / 1,9 km 5 1:10000 A5

Suunnistuskartta 1:10 000 mittakaava, päivitetty 2018, tulostekoko A4/A5. Kartta on muovisuojuksessa.

Rastimääritteet on painettu karttaan lukuun ottamatta rastireitti-sarjoja. 

Rasti- ja tukireitin kartassa näkyvä reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla. Rastit kierretään numerojärjestyksessä. Rastireitillä käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia. FOR FUN -seikkailusarjat ei järjestetä koronarjoitusten vuoksi.

7. Emit

Emit-leimausjärjestelmä kaikissa sarjoissa. Käytössä on emit-tarkistuslipukkeet, joita jaetaan lähdössä. Osallistuja on itse vastuussa elektronisen emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautuessa mainittua emit-korttia. Lähtöviitoituksen alussa on mallirasti, jolla jokainen testaa oman korttinsa toimivuuden. Tapahtuman järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä. 

8. Vuokrattavat emitit, muutokset

Kilpailukeskuksessa on infopiste, missä kilpailijat voivat hoitaa mahdolliset ilmoittautumisen epäselvyydet, emit-korttien numeroiden muutokset sekä vuokrauksen. Toimimattomien emit-korttien tilalle on saatavissa rajoitetusti vuokrakortteja hintaan 2 €/kortti. Varakortteja on saatavilla rajoitetusti myös lähdössä. Emit-kortin numeromuutokset tai muut kilpailijasta johtuvat muutokset on ilmoitettava mielellään ennakkoon Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai infoon ennen lähtöhetkeä 2€:n maksusta. Kadotetusta vuokrakortista peritään 70 €. 

9. Lähtö ja kilpailunumerot

Lähtö on avoinna klo 17-19. Lähtöajat on arvottu etukäteen seuroittain ja nähtävissä sekä tapahtumasivuilla että lähtöpaikalla. Kilpailussa ei käytetä kilpailunumeroita.  

Huomioittehan lähdössä koronaohjeistukset! Pidä etäisyyttä aina, kun se on mahdollista. Kaikilla yli 12-vuotiailla kilpailijoilla ja aikuisilla on oltava itse hankittu maski lähtöalueella odotellessaan. Kilpailijat riisuvat maskin järjestäjän ohjeiden mukaisesti ennen suoritusta roskakoriin.  

10. Rastit

Kaikilla rasteilla on oranssi-valkoinen rastilippu. Rastileimasimet ovat kiinnitettyinä maastossa oleviin puihin tai rastipukkeihin. Kaikkien sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin oma numerotunnus (rastin koodi). Rastireitin koodit alkavat tunnuksella RR (RR1, RR2 jne).

Joillakin rasteilla käy useampi sarja. Viimeisellä rastilla on kaksi leimasinta, joista toisessa lukee koodi 100, toisessa RR5. Näistä kummalla tahansa voi leimata. 

11. Lähtöpaikka 

Reitti lähtöpaikalle on viitoitettu punavalkoisella muovinauhalla. Viitoitusta on noudatettava. Matkaa kilpailukeskuksesta lähtöön on noin 700m ja suoraan parkkipaikalta 900m. Toivomme osallistujien siirtyvän suoraan parkista lähtöön, jos ei ole tarvetta käydä kilpailukeskuksessa. Odottele kauempana, jos näet lähtöalueella olevan ruuhkaa ja noudata järjestäjien ohjeita jonotuksessa sekä lähtöalueelle siirtymisessä. 

Toiminta lähdössä: 

Neljä (4) minuuttia 

Kilpailija kutsutaan/opastetaan lähtöalueelle, jossa voi tutustua kilpailukarttaan. Kartat ovat vaakatasossa ja valmiiksi suunnattuna. RR-, 10-suora- ja TR-sarjoissa rata on näkyvissä. Muilla sarjoilla karttaan on merkitty K-piste eli lähtökolmio. 

Kolme (3) minuuttia 

Käsien desinfiointi 

Kaksi (2) minuuttia

H/D10 RR- ja H/D10 -sarjalaiset saavat kartan ja opastuksen. H/D12 TR-sarjalaiset saavat kartan, jossa on rata. Muilla sarjoilla on nähtävillä kartta, johon on merkitty K-piste. 

Yksi (1) minuutti 

H/D10 RR-, H/D10- ja H/D12 TR-sarjalaiset tutustuvat itsenäisesti omaan rataansa. H/D12, H/D14 sarjojen suunnistajat saavat kartan ja voivat tutustua rataansa. 

Lähtöhetki

Kilpailijat lähtevät matkaan emitkortin nollauksesta K-pisteestä eli lähtöpaikka on sama kuin lähtökolmio kartalla. K-piste on merkitty K-tunnuksella ja rastilipulla maastoon. 

Myöhästyneet ilmoittautuvat lähtöpaikalla lähdön henkilökunnalle, jotka huolehtivat että tarvittavat lähdön rutiinit tulee hoidettua myöhästyneillekin.

12. Viimeinen rasti, maali ja maalileimaus

Kaikilla sarjoilla on yhteinen viimeinen rasti. Viimeisellä rastilla on kaksi erillistä rastipukkia. Kilpailija voi leimata kummalla tahansa viimeisellä rastilla. Viimeiseltä rastilta siirrytään viitoitusta pitkin maalileimaukseen, johon kilpailijan suoritusaika päättyy. Maalileimauksesta jatketaan suoraan leimantarkistukseen. Maalissa on tarjolla maskit yli 12-vuotiaille sekä käsidesi. 

Mahdolliset epäselvyydet leimoissa selvitetään tulospalvelussa. Myös keskeyttäneiden on ehdottomasti kuljettava maalin kautta. Maali suljetaan klo 20.00. 

Lainatut emitit kerätään pois leimantarkastuksessa. Hukatusta emitistä peritään 70 €. Kartan saa pitää suorituksen jälkeen. Muistakaa reilun pelin säännöt: älä näytä karttaasi muille kilpailjoille ennen heidän kisasuoritusta.

13. Keskeyttäneet

Myös keskeyttäneiden on ilmoittauduttava maalissa, jotta tiedetään ketkä ovat tulleet pois reitiltään. 

14. Tulokset ja Cup-pisteet

Osakilpailun tulokset sarjoittain löytyvät kilpailun aikana tapahtumasivuilta. Lopulliset cup-tulokset julkaistaan kilpailun jälkeen, jolloin tuloksissa huomioidaan alueen ulkopuoliset kilpailijat sekä FSO-seurojen kilpailijat. 

Cup-pisteet: 

Alueella keväästä syksyyn käytäviä cup-osakilpailuja on 5 kpl, joista loppupisteet lasketaan 4 parhaan kilpailun osalta. Pisteitä saa kunkin sarjan 10 parasta siten, että voittaja saa 10 pistettä, seuraava 9 jne. Kaikki osallistujat saavat vähintään yhden pisteen. Pistelasku 2021 

Hopea- ja pronssisarjoissa kilpaillaan sekä TR/RR- että suorilla radoilla. TR/RR- ja suoran radan sarjoissa jaetaan kummassakin pisteet yleisten ohjeiden mukaisesti. Cup-yhteispisteet näissä sarjoissa yhdistetään, jolloin suunnistaja voi osakilpailuiden välillä juosta valinnan mukaan siimariin tukeutuvalla radalla tai suoralla radalla.

15. WC, pukeutuminen ja pesu

WC-tilat sijaitsevat parkkialueen lähellä. Pukeutumis- tai pesutiloja ei ole.  

16. Kahvio

Alueella ei ole kahviota. 

17. Ensiapu

Kilpailukeskuksessa sijaitsee ensiapupiste, infon yhteydessä. 

18. Palkinnot

SSL ja alue palkitsevat kauden lopuksi mitaleilla henkilökohtaisessa kokonaiskisoissa 3 parhaalle ja molemmissa viesteissä (kevät+syksy) kolmelle parhaalle joukkueelle sarjoittain. 

Osallistumispalkintona jokainen saa maalissa Kompassitarra-arkin, johon voi kerätä suorituksiaan kaikista Kompassikisoista. Arkkeja jaetaan 1 koko kompassicupin aikana, lisäksi kaikille osallistujille jaetaan pieni osallistumispalkinto maalissa. 

 

 

Yhteistyössä:

Sosiaalinen media